In de afgelopen 111 jaar creëerde Oris functionele, accurate en betrouwbare horloges voor ‘real people’. De Big Crown ProPilot GMT is het nieuwste horloge dat de filosofie van de onafhankelijke Zwitserse onderneming tot leven brengt. Het is ontworpen voor tijdzone overschrijdende piloten en reizigers en biedt een nieuw ontworpen GMT uurwerk.

De elite Big Crown ProPilot collectie werd gelanceerd in 2014 als voortzetting van de rijke traditie in pilotenhorloges die Oris in 1938 begon met de originele Big Crown. Dit nieuwe GMT-model heeft een meerdelige 45mm kast, vervaardigd uit edelstaal met een matsatijnen finish, en een geribbelde “coin-edge” langs de lunette, geïnspireerd op de turbinebladen in de straalmotoren van een vliegtuig. Het horloge is waterdicht tot 10 bar (100 meter).

Bij Oris pilotenhorloges ligt de focus altijd op afleesbaarheid – in de cockpit wordt een horloge een instrument en het is belangrijk dat je die in één oogopslag kunt aflezen. Om schitteringen te voorkomen heeft de ProPilot GMT een anti-reflectie coating aan de binnenzijde van het sferisch geslepen saffierglas, terwijl de uren- en minutenwijzer beide voorzien zijn van Super-LumiNova®. De Arabische cijfers op de wijzerplaat zijn eveneens gedrukt in Super-LumiNova®.In het hart tikt Oris Calibre 748, een compleet nieuw ontwikkeld automatisch GMT uurwerk. Dit geeft het horloge een tweede tijdzone die wordt aangeduid door een centrale wijzer met gele punt die wijst naar een 24-uurschaal rondom de buitenrand van de wijzerplaat.

 

De high-performance Big Crown ProPilot GMT is weer een prachtig voorbeeld van Oris’ passie voor het vervaardigen van ‘real watches for real people’. De stoffen band van de Big Crown ProPilot GMT is voorzien van de door Oris gepatenteerde vouwsluiting, een intuïtief design geïnspireerd op de veiligheidsgordel in een vliegtuig. De sluiting opent door het optillen van een klepje met het woord ‘LIFT’, een andere unieke, luchtvaart geïnspireerde innovatie van Oris.

Meer info
www.oris.ch/